• O elektrośmieciach wiemy wszystko!
          • O elektrośmieciach wiemy wszystko!

          • Autorzy: S. Darłak, N. Jachyra, I. Pogoda


            Reprezentacja ZSA-E w Weryni w składzie: Natalia Maciag, Anna Magda (1ż) oraz Sylwia Darłak, Natalia Jachyra i Adrian Lubach (2eh)  zwyciężyła w konkursie wiedzy o ZSEE organizowanym w kolbuszowskim liceum. Cóż oznacza ten skrót? To Żużyty Sprzęt Elektryczny i Elektroniczny. W walce o miejsce na podium uczniowie zmagali się z wieloma konkurencjami prezentując obszerną wiedzą dotyczącą klasyfikacji elektrośmieci, a także szkodliwości substancji występujących w ZSEE. Dodatkowo musieli wykazać się kreatywnością własnoręcznie projektując replikę sprzętu wykorzystywanego w gospodarstwie domowym. Pierwsze miejsce zostało nagrodzone imiennymi dyplomami, nagrodami i gratulacjami od jury. Zdjęcia

        • Bezpłatne jabłka
          • Bezpłatne jabłka

          • Autor: S. Olszówka


            W najbliższych dniach Szkoła oczekuje na dostawę  jabłek w ramach programu unijnego oraz Agencji Rynku Rolnego.
            Odmiany jakie posiada Agencja Rynku Rolnego to: jonagored, champion, ligol, idared i inne.

            Jabłka pochodzą z komór chłodniczych z kontrolowanej atmosfery. Oznacza to że po wyjęciu z chłodni zachowują długo swoją świeżość, jędrność i smak. Jabłka są soczyste i smaczne. Kaliber jabłka  to od 60 mm do 95 mm.   Wszystkie wiadomości znajdują się na stronie internetowej Agencji Rynku Rolnego: www.arr.gov.pl 

            Jabłka dostarczane i rozdawane są bezpłatnie.

            Aby, dostać jabłka, należy zapisać się na listę w sekretariacie szkoły i odebrać je niezwłocznie po dostawie.
            Termin dostawy zostanie podany przez e-Dziennik.

        • Warsztaty ekonomiczne - przedsiębiorczość w biznesie
          • Warsztaty ekonomiczne - przedsiębiorczość w biznesie

          • Autorzy: B. Bryk, E. Serafin, K. Wachowska


            Ekonomiści z klasy pierwszej ZSA-E w Weryni w składzie: Krzysztof Ptaś, Gabriela Augustyn, Kinga Cisło i Seweryn Wit w dniu 20.04.2015 r. pełnili funkcję menadżerów biznesowych podczas warsztatów ekonomicznych zorganizowanych w Szkole Podstawowej nr 1 w Kolbuszowej, pod nadzorem pani Beaty Bryk i Ewy Serafin.
            Treningi te zostały przeprowadzone w klasie drugiej i składały się z dwóch części. Pierwsza polegała na wprowadzeniu uczniów w tematykę związaną z przedsiębiorczością, w której poszczególne zespoły pod okiem swoich menadżerów zmagali się z zadaniem polegającym na przyporządkowaniu cech dobrego  przedsiębiorcy.  W trakcie zabawy edukacyjnej mieli możliwość wykorzystywania przygotowanych materiałów i środków dydaktycznych, które dodatkowo uatrakcyjniły proces nauczania ,,nauka przez zabawę”. Wśród rekwizytów cieszących się największym zainteresowaniem  małych biznesmenów były sygnalizatory świetlne w postaci ,,papierowych lizaków”, które uatrakcyjniały i usprawniały przebieg wykonywanego zadania. Wszystkie grupy z dużym zaangażowaniem wykonały właściwie przydzielone zadanie, w efekcie czego uczestnicy zabawy edukacyjnej zostali nagrodzeni notesem biznesowym.
            Druga część warsztatów polegała na przeprowadzeniu ekonomicznej gry biznesowej w czterech grupach 3 – 4 osobowych. Zasady gry zostały omówione przez starszych kolegów, czyli uczniów naszej szkoły, którzy zarządzali danym zespołem oraz pełnili funkcję bankierów. Celem gry biznesowej było wprowadzenie ,,małych przedsiębiorców” w świat biznesu poprzez ćwiczenie umiejętności zarządzania środkami pieniężnymi, podejmowania trudnych decyzji dotyczących redystrybucji i alokacji zgromadzonego kapitału w celu pomnażania majątku. W trakcie ekonomicznej zabawy edukacyjnej uczniowie mieli także możliwość koedukacji  koleżeńskiej, zdobywania umiejętności racjonalnego gospodarowania czasem, właściwej komunikacji interpersonalnej, korelacji teorii z praktyką. Gra dostarczyła  ,,małym biznesmenom” wiele emocji podczas zmagania się o tytuł osoby najbardziej przedsiębiorczej w danej grupie, czyli takiej, która w swoim zespole osiągnęła największą wartość majątku w postaci inwestycji i środków pieniężnych.
            Wszyscy uczestnicy zabawy edukacyjnej za swoje zaangażowanie, kreatywność oraz wypracowany majątek otrzymali nagrody. Dodatkowo zostali wyróżnieni liderzy grup oraz uczniowie najbardziej przedsiębiorczy. Przeprowadzone warsztaty okazały się również świetną lekcją praktyczną dla uczniów szkoły średniej, którzy pełniąc funkcję menadżerów grup, mieli możliwość zweryfikowania swoich umiejętności w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi, koordynowania pracy zespołu, nawiązywania kontaktów międzyludzkich oraz gospodarowania finansami. Zdjęcia

        • "Kulinarne wariacje" małych smakoszy
          • "Kulinarne wariacje" małych smakoszy

          • Autorzy: W. Majewska, A. Kiwak


            Jak przygotować świnkę z ciasta drożdżowego? Jak wygląda strój kucharza i jakich narzędzi używa? Na te i inne pytania odpowiedziała pani Wioletta Majewska podczas zajęć kulinarnych, których uczestnikami byli uczniowie klas pierwszych ze Szkoły Podstawowej w Kolbuszowej. Dzieci zapoznały się z elementami stroju kucharza oraz narzędziami jakich używa w swojej codziennej pracy. Jednak najwięcej radości wzbudziło wykonywanie ciasteczek – świnek z ciasta drożdżowego. Własnoręcznie przygotowane wypieki pięknie wyglądały i sądząc po tempie z jakim znikały z talerzy bardzo smakowały małym kucharzom. Na zakończeniem spotkania uczniowie naszej szkoły zaprezentowali sztukę rzeźbienia w warzywach i owocach.
            Zdjęcia

        • "Las pełen energii"
          • "Las pełen energii"

          • Autorzy: M. Król, B. Twardowska


            Przy pięknej pogodzie uczniowie, leśnicy i pracownicy PGE posadzili drzewka sosny w lesie należącym do Nadleśnictwa Kolbuszowa, a dokładniej na terenie Leśnictwa Lipnica. „Las pełen energii” to akcja ekologiczna realizowana przez PGE we współpracy z Regionalnymi Dyrekcjami Lasów Państwowych. Młodzież m. in. naszej szkoły ten kwietniowy, słoneczny dzień spędziła nie w szkolnych ławkach, ale na świeżym powietrzu, sadząc ok. 5 tys. młodych drzewek z wielkim zaangażowaniem. W ten sposób przyczynili się do zapewnienia zrównoważonego rozwoju środowiska naturalnego. Sadząc „lasy pełne energii”, aktywnie uczestniczyli w obchodach Światowego Dnia Ziemi, który przypada na 22 kwietnia. Na zakończenie akcji „leśnicy - amatorzy" otrzymali pamiątkowy znaczek i spotkali się przy wspólnym pieczeniu kiełbaski. Zdjęcia

             

          • Młodzieżowo i bezpiecznie

          • Autorzy: K. Ptaś, Z. Bogacz, K. Wachowska


            II Podkarpackie Młodzieżowe Święto Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Impreza ta została zorganizowana 26 marca br. przez Wyższą Szkołę Prawa i Administracji w Rzeszowie we współpracy z Podkarpackim Kuratorium Oświaty, pod honorowym patronatem Ministerstwa Spraw Wewnętrznych. Podczas spotkania można było zobaczyć pokazy i prezentacje przygotowane przez różne formacje mundurowe. Państwowa Straż Pożarna prezentowała specjalistyczne wozy: gaśniczy, samochód-drabinę oraz samochód ze sprzętem wodno-nurkowym. Na stoisku Izby Celnej odbywał się pokaz umiejętności psa wyszkolonego do wykrywania narkotyków i papierosów, oraz nowoczesnych mobilnych urządzeń do kontroli. Największym zainteresowaniem cieszyła się jednak specjalna prezentacja przygotowana przez firmę „Atek”- był to pokaz zatrzymania pojazdu z niebezpiecznymi przestępcami z użyciem środków pozoracji. Na parkingu przed budynkiem WSPiA znajdowało się Schengenbus, czyli specjalne, mobilne przejście graniczne, sprzęt pirotechniczny, oraz pokaz z udziałem psów szkolonych do wykrywania narkotyków i materiałów wybuchowych. Imprezę uświetniło także mobilne centrum monitoringu zaprezentowane przez Służbę Ochrony Kolei, Inspekcję Transportu Drogowego oraz Służbę Więzienną. Oprócz tego, odbyła się prezentacja zasad działania wariografu, prezentacja pracy laboratorium kryminalistycznego WSPiA, oraz zorganizowano warsztaty detektywistyczne dla młodzieży. Każdy uczestnik imprezy miał możliwość skorzystania z bezpłatnych badań lekarskich, prowadzonych przez Centrum Medyczne MEDYK, a w międzyczasie wojskowi, wydawali zgłodniałym uczestnikom imprezy gorącą, wojskową grochówkę. Młodzież z naszej szkoły, zdobyła sporo nowych, ciekawych informacji, bardzo miło wspomina wyjazd, i już nie może doczekać się kolejnego takiego spotkania!

        • Słodki kurs cukiernictwa
          • Słodki kurs cukiernictwa

          • Autorzy: A. Tęcza, W. Majewska, A.Kiwak


            Jak wykonać łabędzie, kiść winogron, kielich z opłatkiem czy wspaniałe kompozycje kwiatowe? To wiedzą uczniowie, którzy w poniedziałek 28 kwietnia 2015 roku w Rzeszowie wraz z Anną Tęcza i Wiolettą Majewską uczestniczyli w kursie: Dekorator wyrobów cukierniczych. Udział uczniów w tym szkoleniu był pierwszym działaniem w ramach projektu Młodzi Kreatorzy Smaków, realizowanym dzięki dofinansowaniu, uzyskanemu w ramach programu Dobry Pomysł z Regionalnej Fundacji Rozwoju Serce w Kolbuszowej.
            Nasi uczniowie mieli możliwość uczenia się od najlepszych z najlepszych, czyli panów Kazimierza i Jakuba Raka. Panowie są wielokrotnymi mistrzami w dziedzinie cukiernictwa, zdobywcami prestiżowych nagród, zarówno w Polsce jak i  Europie.
            W trakcie kursu uczniowie poznali receptury, a także nauczyli się sporządzać masę karmelową i czekoladową. Samodzielnie wykonali róże, dekoracje i ornamenty, począwszy od tych łatwiejszych, przygotowanych w gotowych formach, jak i tych, które należało złożyć. Były to: róże, kalie, stokrotki, lilie, figurki zwierząt, postacie ludzi a także dekoracje okolicznościowe na chrzest, ślub i komunie.
            W trakcie zajęć nasi uczniowie byli niezwykle skupieni. Zafascynowani dekorowaniem zapomnieli nawet o przerwie na posiłek, ponieważ  nie chcieli marnować czasu.
            Szkolenie było okazją do poznania mistrzów z Podkarpacia. Pan Kazimierz opowiedział nam o swojej karierze, o tym jak uczył się od cukierników ze Lwowa.
            Udział w tym kursie był niezapomnianym przeżyciem. Pan Kazimierz i Jakub skutecznie zaszczepili słodką pasję dekorowania u wszystkich kursantów.

            Mamy nadzieję, że wkrótce znów zawitamy do tej wyjątkowej cukierni. Zdjęcia

             

          • Dzień przedsiębiorczości - świetnym startem w przyszłość

          • Autorzy: M. Materska, B. Marut, M. Materska


            Weryfikowanie wyobrażeń o wymarzonym zawodzie, zapoznanie się w praktyce z jego specyfiką było celem 12 edycji "Dnia przedsiębiorczości". Młodzież naszej szkoły   uczestniczyła w nim 25 marca 2015 r. Program został zorganizowany przez Fundację Młodzieżowej Przedsiębiorczości, pod honorowym patronatem Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego. Jest on skierowany do młodzieży, która w ten sposób pozyskuje informacje dotyczące pracy zawodowej, wymaganego wykształcenia, umiejętnościach czy predyspozycjach niezbędnych do jej wykonywania.
            W "Dniu przedsiębiorczości" w tym roku wzięło udział  16  uczniów Zespołu Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni. Byli to uczniowie klas: 2 eh, 3 ea, 2 az, 1 ae. Odwiedzili oni różne instytucje powiatu kolbuszowskiego, np. Starostwo Powiatowe, Wydział Architektury i Budownictwa w Kolbuszowej, Caritas Diecezji Rzeszowskie, Warsztaty Terapii Zajęciowej w Kolbuszowej, P.P.H.U. MARCOMP, Dorota Markusiewicz w Kolbuszowej, Sklep Wielobranżowy Orchidea Roman Mazur w Kolbuszowej i firmę Wienerberger  w Kupnie. Każdy z uczestników sam wybrał sobie miejsce oraz uzyskał zgodę pracodawcy na odbycie jednodniowej praktyki. Jest to dowód na to, że nasi uczniowie potrafią wykazać się przedsiębiorczością.
            Trzy uczennice: Beata Marut, Marzena Materska oraz Małgorzata Materska zdobywały doświadczenie w przedsiębiorstwie produkcyjno-handlowym Wienerberger znajdującym się w Kupnie.

            Oto kilka słów z relacji z Dnia Przedsiębiorczości:
            Nasz Dzień Przedsiębiorczości wyglądał następująco: Gdy przybyłyśmy do zakładu zostałyśmy bardzo miło powitane. Pracownicy zakładu z przyjemnością opowiadali o swojej pracy. Mogłyśmy zwiedzić zakład, co też uczyniłyśmy już na samym początku. Wycieczkę rozpoczęłyśmy samodzielnie, lecz po pewnym czasie dołączyła do nas przemiła pani z działu sprzedaży i obsługi klienta.
            Przebieg naszego Dnia Przedsiębiorczości:

            1. Pierwszym etapem było zapoznanie się ze swoimi opiekunami paniami Anną Bojda - asystentką kierownika zakładu, Grażyną Czaja- pracownikiem działu sprzedaży i obsługi klienta, oraz panem Krzysztofem  Wilkiem-kierownikiem zakładu.
            2. Następnie pracownik działu sprzedaży i obsługi klienta pani Grażyna Czaja zaproponowała nam zwiedzanie firmy, zarówno jej biurowców jak hali produkcyjnej oraz placu załadunku/rozładunku ceramicznych materiałów budowlanych gdzie również składowane są surowce używane w procesie produkcyjnym. W trakcie zwiedzania hali produkcyjnej dołączył do nas kierownik zakładu i pokrótce opowiedział nam specyfikę swojej pracy i funkcjonowanie zakładu. Miałyśmy okazję porozmawiać także z panią kierownik produkcji Barbarą Jaszcza, która dodała od siebie kilka słów na temat specyfiki produkcji oraz opowiedziała o swoich obowiązków w Wienerberger. Na zakończenie oglądałyśmy proces pakowania palet z cegłami.
            3. Po miłym zwiedzaniu przyszedł czas na pracę. Pani Grażyna Czaja pokazała nam jak posługiwać się programem komputerowym SAP, który funkcjonuje w większości dużych firm. Naszym zadaniem było wprowadzanie danych z dokumentów i posługiwanie się tym programem.

            Wizyta w przedsiębiorstwie była przyjemnym doświadczeniem.   Mogłyśmy oderwać się od codziennej rutyny spędzając czas z nowo poznanymi ludźmi. Część wiedzy teoretycznej wykorzystałyśmy w praktyce.  Zdobyte doświadczenie z pewnością przyda się w przyszłości.
            Bardzo miło będziemy wspominać tę jednodniową praktykę.  Wszystkim uczennicom i uczniom Zespołu Szkół  Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni, polecamy udział w przyszłych edycjach Dnia Przedsiębiorczości. Jest to niezapomniane przeżycie, które w przyszłości może zaowocować większą pewnością siebie w nowym miejscu pracy oraz  w trakcie przyszłych rozmów kwalifikacyjnych.
            Dokumentacja naszych przeżyć i wrażeń z Dnia przedsiębiorczości zapisana została w prezentacji multimedialnej do obejrzenia której serdecznie zachęcamy. Dzien_przedsiebiorczosci.ppt

             

        • Kiermasz wielkanocny
          • Kiermasz wielkanocny

          • Autorzy: P. Czachor, K. Kitrys, A. Lubach, I. Pogoda


            Dzisiaj w naszej szkole odbył się kiermasz wypieków świątecznych. Uczniowie ze Szkolnego Koła Caritas przy ZSA-E w Weryni sprzedawali ciasteczka w kształcie: zajączków, kaczuszek, kurczaczków, baranków oraz pisanek. Do wyboru były również babeczki czekoladowe lub waniliowe. Wszystkie pyszności przygotowali uczniowie na kółku kulinarnym. Kiermasz okazał się sukcesem! Uczniowie i nauczycieli wykazali się dużym zaangażowaniem. Dziękujemy za udział i życzymy Wesołych Świąt! Zdjęcia

        • Nauka przez zabawę
          • Nauka przez zabawę

          • Autorzy: W. Majewska, A. Kiwak


            Ozdobione pisanki, baranki, kurczaki i króliczki na pewno trafią do wielkanocnych koszyków, ponieważ uczniowie 3 klasy technikum żywienia wraz z opiekunem panią Wiolettą Majewską 25 marca odwiedzili Niepubliczne Przedszkole p.w. św. Józefa w Kolbuszowej. Przedszkolaki zapoznały się z elementami stroju kucharza i narzędziami jakich używa w swojej codziennej pracy. Następnie rozpoznawały znane i mniej znane warzywa i owoce. Przy okazji dowiedziały się o tym, jak ważny i dobroczynny jest ich wpływ na zdrowie dziecka. Jednak najwięcej radości sprawiło dzieciom dekorowanie ciasteczek. Wykazały się w tej pracy niezwykłą wyobraźnią i talentem. Zdjęcia

        • Wielkanocne specjały
          • Wielkanocne specjały

          • Autorzy: A. Tęcza, A. Kiwak


            Chyba nikt nie wyobraża sobie Świąt Wielkanocnych bez kolorowych babeczek, babek, mazurków i puszystych serników.
            Kultywując tradycje kulinarne regionu, a także wychodząc naprzeciw sugestiom naszych uczniów Szkolny Klub Pasjonatów Sztuki Kulinarnej, zorganizował  warsztaty cukiernicze, poświęcone dekorowaniu wielkanocnych specjałów. W trakcie spotkania uczniowie nauczyli się sporządzać lukier dekoracyjny, barwić go oraz wykonywać różne dekoracje na upieczonych ciastkach.
            Zdjęcia

        • Przedświąteczna wizyta w ZOL-u
          • Przedświąteczna wizyta w ZOL-u

          • Autorzy: P. Czachor, K. Kitrys, A. Lubach, I. Pogoda


            We wtorek razem z panią pedagog udaliśmy się z życzeniami zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych do Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego w Kolbuszowej. Do życzeń każdej osobie dołączaliśmy wielkanocne babeczki, otrzymując w podziękowaniu coś bezcennego... uśmiech wdzięcznych pacjentów. Wypieki przygotowywali i ozdabiali uczniowie ZSA-E w Weryni pod czujnym okiem pani Agnieszki Biestek. W przyszłości chcemy kontynuować tą piękną tradycję. Zdjęcia

        • Rozgrywki planszowe
          • Rozgrywki planszowe

          • Autorzy: M. Ziętek, K. Wachowska


            Ekonomiści z klasy trzeciej w składzie: Krzysztof Rzeszutek, Marcin Wit, Małgorzata Ziętek oraz Kamil Drżał, wraz z opiekunem panem Pawłem Serafinem, udali się 17 marca 2015 roku do Zespołu Szkół w Ropczycach na V Turniej Gier Planszowych „303” i „111”, którego współorganizatorem był Instytut Pamięci Narodowej - Oddział w Rzeszowie. W tych rozgrywkach udział wzięło około 150 osób. Uczniowie musieli zmierzyć się w czterech rundach eliminacyjnych, na przemian w rozgrywkach „111” i „303”, a każdy pojedynek to był mecz i rewanż zarazem. Mimo zaciętej walki, niestety nie udało dostać się nam do finału, ale szczęście miały jedynie 4 osoby z całego województwa. Najbliżej zakwalifikowania się do rundy finałowej był Marcin Wit, któremu zabrakło tylko jednego punktu. Nasza szkoła po raz pierwszy uczestniczyła w tym konkursie, wiec była to dla nas nowość. Pomimo tego, że nikt nie zajął miejsca, wszyscy zadowoleni wrócili do domów. Konkurs był dobrą okazją do poszerzenia swojej wiedzy, a także pozwolił poznać wiele ciekawych osób. Mamy nadzieję, że za rok nasza szkoła stanie na podium i będziemy mistrzami gier „303” i „111”.

        • Dzień Zdrowej Żywności
          • Dzień Zdrowej Żywności

          • Autorzy: A. Tęcza, A. Fitał, A. Kiwak


            Uczniowie klasy drugiej z technikum żywienia i usług gastronomicznych 20 marca reprezentowali naszą szkołę podczas Dnia Zdrowej Żywności w PSP w Komorowie. Celem obchodów tego dnia było kształtowanie prawidłowych postaw i nawyków żywieniowych wśród uczniów. Dzieci wiele razy usłyszały dlaczego coli, chipsom, fast foodom, kolorowym, gazowanym napojom i tłustym produktom mówimy – „NIE”. Podczas tego święta zachęcano uczniów do spożywania mleka i jego przetworów, produktów zbożowych pełnoziarnistych,  roślin strączkowych, dobrej jakości tłuszczów oraz warzyw i owoców.
            Ale najciekawsze miało dopiero nastąpić. Od teorii przeszliśmy  do praktyki. W tym dniu nasza młodzież, wspólnie z uczniami i nauczycielami z Komorowa, przygotowała sałatkę owocową, zdrowe kanapki z warzyw i łososia, kolorowe koreczki i gruszkowe jeżyki. Do jedzenia  przygotowanego poczęstunku nie trzeba było nikogo zachęcać. Wszystko wyglądało kolorowo i bardzo smakowicie. Takiej pokusie kulinarnej nie zdołał  oprzeć się nikt, nawet największy niejadek. Nasi uczniowie, prowadząc po raz kolejny takie warsztaty, potwierdzili, że wśród wszystkich szkół w naszym powiecie w dziedzinie żywienia są najlepszymi specjalistami.

            Zdjęcia

        • Z poezją za pan brat
          • Z poezją za pan brat

          • Autor: A. Kwiecień


            Talenty recytatorskie i plastyczne zostały zaprezentowane w ZSA-E w Weryni dnia 19 marca 2015 r. Tego dnia odbyła się jubileuszowa X edycja Powiatowego Konkursu Recytatorskiego Poezji i Prozy Obcojęzycznej. Wzięło w niej udział 59 uczestników z dziewięciu szkół powiatu kolbuszowskiego. Uczniowie rywalizowali w czterech kategoriach: w zakresie języka angielskiego, francuskiego oraz niemieckiego i w kategorii plastycznej. Jury składające się z nauczycieli języków obcych miało często duże wątpliwości, który występ zasługiwał na wyższą lokatę, ponieważ młodzież świetnie przygotowała się do konkursu. Jury oraz organizatorzy gratulują wszystkim wykonawcom i ich nauczycielom i zapraszają na kolejne edycje konkursu. Do zobaczenia!

            Zdjęcia
            Wyniki konkursu

        • XVI Środowiskowy Turniej Tenisa Stołowego
          • XVI Środowiskowy Turniej Tenisa Stołowego

          • Autor: A. Żywiec


            Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych oraz Szkoła Podstawowa w Weryni były organizatorami XVI Środowiskowego Turnieju Tenisa Stołowego. Impreza odbyła się 14 marca w Wiejskim Domu Kultury w Weryni. W zawodach brali udział uczniowie szkół podstawowych, gimnazjów, szkół ponadgimnazjalnych oraz dorośli.
            Rozgrywki były prowadzone w kategorii kobiet i mężczyzn. W turnieju uczestniczyło 82 zawodników. Zdobywcy trzech pierwszych miejsc w każdej grupie wiekowej otrzymali dyplomy oraz nagrody rzeczowe w postaci sprzętu sportowego: rakietki do tenisa stołowego, okulary do pływania, piłki siatkowe i piłki nożne.

            Wyniki turnieju:

            Nad przebiegiem rozgrywek czuwali sędziowie - uczniowie Zespołu Szkół Agrotechniczno - Ekonomicznych w Weryni: Aleksandra Tylutka, Barbara Kret, Szymon Majewski, Jan Kolano, Artur Pytlak, Marcin Pytlak. Dla wszystkich zawodników były przygotowane drożdżówki, napoje i drobne upominki.
            Fundatorami nagród byli: Urząd Miejski w Kolbuszowej, Pan Andrzej Nowak, Pan Emil Wilk - sklep „Kółko” w Weryni oraz Pan Janusz Michałek.

            Zdjęcia                                                                               

    • Kontakty

      • Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej w Weryni
      • 17 227 14 41 lub 17 227 13 32 numery wewnętrzne: 101 sekretariat 103 dyrektor 105 zastępca dyrektora 107 pokój nauczycielski
      • Werynia 501 36-100 Kolbuszowa Poland
      • 814-14-04-726
      • Zbigniew Bogacz zbigniew.bogacz@zswerynia.pl
      • Beata Bryk beata.bryk@zswerynia.pl
      • Elżbieta Rozmus-Maciąg elzbieta.rozmus@zswerynia.pl
      • Nabywca: Powiat Kolbuszowski ul. 11-go Listopada 10 36-100 Kolbuszowa NIP 814-15-73-682 Odbiorca: Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni Werynia 501 36-100 Kolbuszowa
      • /ZSA-E501/zsae lub /ZSA-E501/domyslna
    • Logowanie