• Wycieczka do Piekarni
          • Wycieczka do Piekarni

          • Autorzy: A.Tęcza, W. Majewska, A.Kiwak


            Jak upiec  smaczny chleb, drożdżówki, precelki, ciasta, torty czy uformować chałkę? Uczniowie naszej szkoły mogli te umiejętności podpatrzeć podczas wycieczki do Piekarni nr 2 w Kolbuszowej. Młodzież z klasy I, II i III w trakcie wycieczki została zapoznana z liniami produkcyjnymi, wyposażeniem oraz z technologią produkcji różnych wyrobów. Uczniowie bacznie obserwowali pracę piekarzy i nawet sami próbowali uformować chałkę. Oczywiście wycieczka była bardzo udana za sprawą wypieków, które uczniowie mogli do woli smakować. Zdjęcia

        • Piknik rodzinny w Dzikowcu
          • Piknik rodzinny w Dzikowcu

          • Autorzy: A.Mytych, R.Skowrońska, A.Kiwak


            Niemal tradycją staje się udział naszych uczniów- mistrzów dekorowania stołu najróżniejszymi smakołykami na różnych imprezach, piknikach czy przyjęciach. Dnia 31 maja uczniowie ZSA-E w Weryni wraz z opiekunami byli obecni w Dzikowcu. Tym razem zostaliśmy zaproszeni na piknik rodzinny zorganizowany przez Samorządowe Przedszkole. Pokaz carvingu przygotowany przez uczniów II klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych jak zawsze cieszył się ogromnym zainteresowaniem.  Zarówno ci młodsi  jak i ci trochę starsi, chętnie robili sobie zdjęcia z owocowo-warzywnymi dziełami. Nie brakowało pytań o to, jak zrobić na przykład różę z arbuza lub marchewki, myszkę z cytryny czy pingwina z bakłażana. Nasi mistrzowie na wszystkie pytania odpowiadali cierpliwie. Krok po kroku objaśniali instrukcje wykonania swoich dzieł.
            Nie mniejszym zainteresowaniem cieszyły się tartinki, czyli finezyjne kanapeczki. Wykonali je uczniowie III klasy kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. 
            Piknik przebiegał w rodzinnej, miłej atmosferze. Dzięki licznym atrakcjom  i pięknej pogodzie humory dopisały wszystkim uczestnikom spotkania. Zdjęcia

        • Rozdział trzeci i ostatni, czyli Polsko nadchodzimy!
          • Rozdział trzeci i ostatni, czyli Polsko nadchodzimy!

          • Autorzy: M.Głos, A.Kiwak


            Wszystko co dobre, kiedyś się kończy,  ta odwieczna prawda, sprawdza się też w przypadku naszego wyjazdu. Dnia 06.06.2015 r. ostatni raz pożegnaliśmy się z Anglią, naszym tymczasowym domem na okres trzech tygodni i spakowani ruszyliśmy w podróż powrotną do Polski. Czułym pożegnaniom nie było końca, każdy pragnął uściskać i podziękować wszystkim tym, dzięki którym nasz pobyt w Wielkiej Brytanii okazał się możliwy i był tak udany. Podróż przebiegła bez komplikacji. Karnie choć z ciężkim sercem  zdążaliśmy na odprawę, a potem już tylko start z lotniska w East Midlands i lądowanie na lotnisku Jasionka, w Rzeszowie. Z miejsca lądowania udaliśmy się autobusem na parking naszej kochanej szkoły, skąd odebrali nas rodzice.
            Zgodnie całą grupą uważamy, że ów wyjazd był niesamowitym doświadczeniem, nie chodzi tutaj tylko o sfery zawodowe, lecz bardziej mam na myśli sprawy rozwoju psychologicznego. Odmienność Anglii uświadomiła nam, co w naszym kraju można by zmienić, o co zadbać, aby każdemu żyło się lepiej. Ponadto spędzone trzy tygodnie razem, scaliły grupę i pozwoliły na narodzenie się nowych przyjaźni, które miejmy nadzieję, będą trwały jeszcze długo po powrocie.
            W imieniu całej grupy dziękujemy za wszystko, co mieliśmy okazję zobaczyć i doświadczyć, oraz za troskliwą opiekę ze strony nauczycieli - opiekunów: pani Marty Fijałkowskiej i pana Zbigniewa Bogacza, których czujność wykluczyła wszystkie trudne sytuacje. Jeszcze raz dziękujemy i zachęcamy do zgłaszania się do innych projektów tego typu. Nie zmarnujcie takiej okazji! Zdjęcia

        • Anglia rozdział drugi, czyli Walia jak niebo na ziemi
          • Anglia rozdział drugi, czyli Walia jak niebo na ziemi

          • Autor: M.Głos


            Hej, cześć i czołem! To znowu my. Poprzez „my” należy rozumieć rzecz jasna, 16-osobową grupę uczniów z opiekunami, która odbywa staż w Wielkiej Brytanii. Drugi tydzień minął nam jak „z bicza strzelił”. Dni uciekają jeden po drugim, przybliżając nas nieuchronnie do końca wyjazdu. W sobotę 29 maja udaliśmy się na dwudniowy wyjazd do Walii czyli miejsca, które musi zwiedzić każdy, będący na Wyspach po raz pierwszy. Walia to cudowne krajobrazy, to jedyne takie miejsce na Ziemi, gdzie górskie szczyty znajdują się w oprawie błękitu morskiej toni. Wydaje się to niemożliwym połączeniem ... a jednak, jest jak najbardziej realne! Mamy nadzieję, że zdjęcia przez nas wykonane oddadzą magię i swoistego rodzaju osobliwość tego miejsca. Zwiedziliśmy wiele plaż, pogoda nam na szczęście dopisała, świeciło słońce, choć przeszywający do szpiku kości lodowaty wiatr od morza, dawał się we znaki. Byliśmy m.in. na plaży Talacre  oraz zwiedziliśmy Port Meirion, czyli miasteczko zbudowane we włoskim stylu, które było przepiękne. Widoki zapierały dech w piersi ... dosłownie. Osobiście nie znam słów, aby opisać to, co widzieliśmy. Moim skromnym zdaniem była to największa atrakcja tego wyjazdu. Przyroda ma w sobie to „coś”, co skłania do refleksji nad swoją egzystencją i jej sensem. Już podróż do miejsc widokowych, była  ekscytująca. Gigantyczne wzniesienia i kręte drogi nad przepaściami dosłownie przyprawiały o zawrót głowy! Spacer po plaży nie mógł się oczywiście obyć bez zabawy z falami. Kilku z nas przekonało się na własnej skórze, co znaczy „przemoknąć do suchej nitki”. Z soboty na nadzielę nocowaliśmy w polskiej wiosce. Każdemu z nas zrobiło się cieplej na Sercu, kiedy usłyszeliśmy ojczysty język, od  obcych osób na terenie obcego kraju.  Zmęczeni trudami podróży wróciliśmy do Brigdewood House, naszego tymczasowego „domu” w Stafford. Przed nami ostatni tydzień pobytu! Trzymajcie się ciepło i do zobaczenia na szkolnych korytarzach. Zdjęcia wykonała Karolina Babiarz   Zdjęcia

        • Ogólnopolski Głos Profilaktyki
          • Ogólnopolski Głos Profilaktyki

          • Autorzy: A.Kiwak, I.Pogoda


            Od dawna wiadomo, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Zgodnie z tym hasłem 1 czerwca 2015 r. odbył się w Kolbuszowej happening, poświęcony tematyce uzależnień. Całe przedsięwzięcie rozpoczęło się na kolbuszowskim rynku, na którym uczniowie ZSA-E w Weryni z klasy 1 technikum żywienia, wspólnie z pozostałymi reprezentacjami lokalnych szkół odtańczyli FLASH MOB. Następnie w towarzystwie werblistów zgromadzeni przeszli do Młodzieżowego Domu Kultury w Kolbuszowej, gdzie wysłuchali wykładów pracowników instytucji zajmujących się profilaktyką uzależnień, takich jak: alkoholizm, narkomania, uzależnienia behawioralne, a także fonoholizm (uzależnienie od telefonu komórkowego). Na zakończenie uczniowie gimnazjów odegrali scenki tematycznie nawiązujące do wydarzenia. Wszystkich uczestników pożegnano częstując pysznymi cukierkami. Zdjęcia

        • Czas na trening
          • Czas na trening

          • Autor: M.Laube-Skowrońska


            Zapraszamy na fotorelację z czwartkowego sparingu z koszykówki, w którym uczestniczyły drużyny dziewcząt z Gimnazjum Nr 1 w Kolbuszowej oraz z naszej szkoły. Cieszymy się, że zaprzyjaźniona  grupa młodzieży chętnie przyjęła zaproszenie. Obie drużyny świetnie się bawiły. Życzymy sobie częściej takiej wspaniałej współpracy i rywalizacji sportowej. Naszą szkołę reprezentowały: Pytel Gabryiela, Dec Monika, Głowiś Justyna, Śliż Daria, Olejarz Katarzyna, Czachor Patrycja, Orbiak Angelica, Bajor Natalia. Zdjęcia

        • Rodzinne Święto w Mechowcu
          • Rodzinne Święto w Mechowcu

          • Autorzy: A.Tęcza, A.Mytych, A.Kiwak


            Umiejętności kulinarne młodzieży, kształcącej się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych znane są i cenione w całym powiecie. Dlatego zapraszani jesteśmy coraz częściej na różne pokazy, festyny oraz uroczystości. Jest to dla nas okazja do zaprezentowania swoich umiejętności, osiągnięć, oferty edukacyjnej szkoły.
            Tak też stało się 26 maja 2015 roku. Młodzież z II i III klasy kształcąca się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wraz z opiekunami ,prezentowała swe umiejętności w PSP w Mechowcu, w trakcie obchodów Święta Rodziny. Nauczyciele, dzieci i rodzice z podziwem oglądali dzieła stworzone z owoców i warzyw, dopytywali jak wykonać dekoracje, a niektórzy sami próbowali wyrzeźbić finezyjne kwiaty oraz inne kształty w marchewce, rzodkiewce czy burakach. Dzieciom szczególnie podobały się kolorowe jeżyki z gruszek i  winogrona. Choć owoce i warzywa smaczne są w postaci naturalnej to wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że jako różyczki, tulipany, łabędzie, jeżyki czy węże smakują „o niebo lepiej”.
            Dzięki wspólnej pracy przy rzeźbieniu i jedzeniu, spotkanie przebiegało w sympatycznej i miłej atmosferze. Mamy nadzieję, że pozostawiło też wiele niezapomnianych wrażeń i doznań.
            Zdjęcia

        • Profesjonalny catering
          • Profesjonalny catering

          • Autorzy: A.Mytych, A.Kiwak


            Uczniowie naszej szkoły po raz kolejny udowodnili swój profesjonalizm. Zapewnili wspaniały poczęstunek, a także obsługę kelnerską na najwyższym poziomie dla uczestników komisji Sejmiku Województwa Podkarpackiego w Pałacu Tyszkiewiczów. Była to kolejna okazja do zdobycia cennego doświadczenia i nabycia nowych umiejętności, które z pewnością będą procentować w przyszłości. Potrawy przygotowane przez uczniów ZSA-E z Weryni wraz z opiekunami  nie tylko wybornie smakowały, ale również wyglądały wspaniale. Dlatego zapraszamy do obejrzenia zdjęć z tego wydarzenia.​ Zdjęcia

        • Powiatowy Konkurs Moja Miejscowość
          • Powiatowy Konkurs Moja Miejscowość

          • Autorzy: B.Sobowska-Rekut, B.Olszówka


            Miło nam poinformować, że został rozstrzygnięty konkurs dla uczniów szkół gimnazjalnych powiatu kolbuszowskiego. W ramach konkursu nadesłano ponad 60 ciekawych i pięknych prac wykonanych przez młodzież z Cmolasu, Dzikowca i Kolbuszowej, a także młodzież z naszej szkoły. Jury starało się bardzo wnikliwie i rzetelnie ocenić prace biorąc pod uwagę przede wszystkim zaangażowanie, pomysłowość, estetykę wykonania pracy i jej zgodność z tematyką.
            Konkurs był zorganizowany w trzech kategoriach: plastycznej, fotograficznej i prezentacji multimedialnej. Uczestnicy wykazali ogromne zainteresowanie dziedzictwem kulturowym powiatu kolbuszowskiego. Prace konkursowe były na bardzo wysokim poziomie artystycznym. Podczas finału konkursu, który odbył się 22 maja 2015 r. w naszej szkole, gimnazjaliści uczestniczyli w spotkaniu z p. Marianem Piórkiem – historykiem regionalistą. Atrakcją spotkania była możliwość zadawania pytań dotyczących historii różnych miejscowości. Na zakończenie odbyło się rozdanie nagród i dyplomów. Dziękujemy wszystkim uczniom i nauczycielom za udział w konkursie
            . Zdjęcia

            Wyniki konkursu:

            Wyróżnienia

            Wiktoria Skiba – Gimnazjum Nr 1 w Kolbuszowej
            Kamila Mazur - Gimnazjum w Dzikowcu (tytuł pracy: Rynek w Kolbuszowej)
            Natalia Wolak - Gimnazjum w Dzikowcu (tytuł pracy: Przydrożny krzyż w Lipnicy)

             

            Kategoria plastyczna

            I miejsce – Patrycja Ofiara – Gimnazjum w Dzikowcu (tytuł pracy: Wiosna w skansenie – wiatrak holenderski)
            II miejsce - Adriana Róg – Gimnazjum Nr 1 w Kolbuszowej
            III miejsce – Karolina Serafin – Gimnazjum w Cmolasie (tytuł pracy: Ukryte dziedzictwo)

            Kategoria fotograficzna

            I miejsce – Kamil Wiśniewski -  Gimnazjum w Cmolasie
            II miejsce – Brygida Bujak – Gimnazjum w Cmolasie

            Kategoria multimedialna

            I miejsce – Aleksandra Dębiak -  Gimnazjum w Dzikowcu
            II miejsce Karolina Olszowy - Gimnazjum Nr 1 w Kolbuszowej

            Nagroda Główna i Nagroda Publiczności

            Agata Rzeszutek – Gimnazjum w Cmolasie (tytuł pracy: Drewniany kościół św. Anny w Trzęsówce)

        • Stypendia dla uczniów uzdolnionych
          • Stypendia dla uczniów uzdolnionych


          • Stypendia przyznane 1226 stypendystom/stypendystkom w ramach projektu Program stypendialny dla uczniów szczególnie uzdolnionych z terenu województwa podkarpackiego w roku szkolnym 2014/2015 zostały przekazane na rachunki bankowe wskazane w umowach o przekazywanie stypendium.

            www.podkarpackie.edu.pl

            Stypendium przyznane zostało na okres 10 miesięcy (od września 2014 r. do czerwca 2015 r.) w kwocie 3.000 zł, a ostatnim dniem ponoszenia wydatków zaplanowanych w IPR jest dzień 30 czerwca 2015 r.

            Sprawozdanie z realizacji IPR należy złożyć w Kancelarii Ogólnej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w terminie do dnia 7 lipca 2015 r.

        • Prezydent elekt Andrzej Duda
          • Prezydent elekt Andrzej Duda


          • Andrzej Sebastian Duda (ur. 16 maja 1972 w Krakowie) – doktor nauk prawnych, polityk. Prezydent elekt Rzeczypospolitej Polskiej.
            Od 2006 do 2007 podsekretarz stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości, w latach 2007–2010 podsekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, były członek Trybunału Stanu, poseł na Sejm VII kadencji, deputowany do Parlamentu Europejskiego VIII kadencji.

            Andrzej Duda jest synem Jana Tadeusza Dudy i Janiny Milewskiej-Dudy, profesorów (odpowiednio nauk technicznych i chemicznych) związanych zawodowo z Akademią Górniczo-Hutniczą im. Stanisława Staszica w Krakowie. Od 21 grudnia 1994 żonaty z Agatą Kornhauser-Dudą, nauczycielką języka niemieckiego, z którą ma córkę Kingę (ur. 1995). Andrzej Duda podczas studiów startował w Akademickich Mistrzostwach Polski w narciarstwie alpejskim. Deklaruje się jako katolik.

            Powodzenia, Panie Prezydencie!

        • Wrażenia z pierwszego tygodnia praktyk w Anglii
          • Wrażenia z pierwszego tygodnia praktyk w Anglii

          • Autorzy: M. Głos, A.Kiwak


            Pierwszy tydzień minął nam głównie na aklimatyzacji w  nowym otoczeniu: każdy z nas był trochę przerażony nowościami i możliwościami, które otworzyła przed nami Anglia. W poniedziałek 18.05.2015 r. udaliśmy się do przydzielonych nam prac na okres praktyki: żywieniowcy pracują w restauracjach, w Stafford i nie tylko m. in. The Swan, The Soup Kitchen, The Bear Grill czy The Dog&Doublet Inn. Wszyscy są zadowoleni z atmosfery tam panującej oraz samych pracodawców i współpracowników. Nie mają większych problemów z porozumiewaniem się w języku angielskim,  nawet gawędzimy sobie w przerwach na lunch. Trzy uczennice w zawodzie technik handlowiec pracują w jednym miejscu: jest to sklep British Heart Foundation. Również są zadowolone z pracy, chętnie wykonują swoje obowiązki. Jak nigdy! Architekci zostali przydzieleni do prac przy pielęgnowaniu roślin. Nie obijają się i pracują ile sił.
            Jak wiadomo, po ciężkiej pracy nadchodzi weekend - rzecz święta dla wszystkich, a dla Anglików już w szczególności. My również w jego trakcie odpoczywaliśmy, ale aktywnie, mianowicie zwiedzaliśmy Londyn. Byliśmy w Natural History Museum oraz w Science Museum, czyli dwóch największych muzeach w Anglii, które posiadają największe zbiory eksponatów z zakresu biologii, geografii i techniki. Byliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni tym, co tam zobaczyliśmy. Następnie przechadzaliśmy się uliczkami Londynu i słynnym Hyde Parkiem. Czym by była wizyta w Londynie bez zobaczenia majestatycznego Buckingham Palace, czyli siedziby rodziny królewskiej. Widok zaparł dech w piersiach. W drodze powrotnej podziwialiśmy wielu utalentowanych artystów ulicznych oraz inne słynne angielskie zabytki takie jak: Big Ben umieszczony na wieży Parlamentu, London Eye, kościół św. Małgorzaty, The Tower Bridge, Tamizę oraz The Tower of London, czyli miejsce ścięcia wielu angielskich arystokratów np. Anny Boleyn. :)
            W niedzielę udaliśmy się do Liverpool'u, miasta Beatelsów. Podobnie jak w Londynie , czuliśmy się tutaj bardzo dobrze. Odwiedziliśmy Liverpool Museum, bardzo interesujące, oraz przechadzaliśmy się uliczkami miasta. Obiad zjedliśmy w polskiej restauracji, gdzie znajome smaki obudziły tęsknotę za domem.
            Zmęczeni, ale szczęśliwi wracaliśmy do Stafford, gdzie czekamy na wyzwania nadchodzącego tygodnia pracy w Anglii. Zdjęcia

        • Staż w Turyngii
          • Staż w Turyngii

          • Autorzy: A.Kwiecień, A.Kiwak


            Wśród szkół w powiecie jesteśmy liderem w pozyskiwaniu środków z programów unijnych, dzięki którym umożliwiamy naszym uczniom wszechstronny rozwój. Stawiamy na praktyczną naukę zawodu, samodzielność i zaradność. Najlepiej kształtować te cechy w trakcie ciekawych praktyk za granicą. Aby kolejna grupa uczniów mogła wyjechać na staż zagraniczny napisaliśmy kolejny projekt i w ramach programu ERAZMUS+  „Praktyka zawodowa w Turyngii - szansa na dobrą pracę” na lata 2015-2017,  do Turyngii  wyjedzie 36 uczniów w trzech 12-osobowych grupach.
            Uczniowie ZSA-E kształcący się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych, technik kucharz, technik kelner oraz technik architektury krajobrazu odbędą praktyki  4-tygodniowe w luksusowych hotelach na terenie landu Turyngia. Będą mieli możliwość skonfrontowania swojej wiedzy szkolnej z realiami pracy w dużym hotelu, poznają zadania wykonywane w kuchni, w restauracji, nauczą się przygotowywać pokoje hotelowe oraz dbać o otoczenie hotelu. Oprócz doświadczenia zawodowego stażyści rozwiną swoje umiejętności językowe poprzez codzienny kontakt z rodzimymi użytkownikami języka niemieckiego. Zapoznają się również z kulturą i obyczajowością naszych sąsiadów oraz z ich kuchnią.  Nabycie tych wiadomości i umiejętności potwierdzi certyfikat – Europass, uznawany w całej Unii Europejskiej. Dokument  ten będzie również niewątpliwym dowodem zaliczenia  egzaminu z samodzielności, co jest nie mniej ważne od doświadczeń w sferze zawodowej. Uczniowie   chętni do odbycia praktyki poddani zostaną procedurze rekrutacji  oraz odbędą szkolenie językowe, pedagogiczne i kulturowe.
            Niemcy są naszym bliskim sąsiadem i krajem bardzo atrakcyjnym pod względem turystycznym, kulturowym i ekonomicznym, dlatego warto spróbować swoich sił jako stażysta, aby wrócić tam może kiedyś jako wykwalifikowany pracownik z ważnym atutem w ręku – certyfikatem umiejętności zawodowych Europass.
            Informacja o rozpoczęciu procedury rekrutacji oraz regulamin rekrutacji zostaną opublikowane w dalszym terminie.
            Zdjęcia

        • Druga odsłona Programu „Młodzi kreatorzy smaków”
          • Druga odsłona Programu „Młodzi kreatorzy smaków”

          • Autorzy: W.Majewska, A.Kiwak


            Ciekawe zajęcia pozalekcyjne są nieodłącznym elementem nauki w ZSA-E w Weryni. W ramach realizacji Programu Dobry Pomysł – „Młodzi kreatorzy smaków” odbyły się warsztaty poświęcone fantazyjnym dekoracjom z owoców i warzyw. Zajęcia prowadziły Wioletta Majewska, Anna Fitał i Anna Tęcza panie, które sztukę carvingu spopularyzowały w szkole i na terenie powiatu kolbuszowskiego. Uczniowie w trakcie szkolenia zapoznali się z narzędziami do carvingu i podstawowymi sposobami cięć, a następnie zastosowali przekazaną wiedzę w praktyce rzeźbiąc w warzywach i owocach. Może pierwsze wykonane dekoracje nie spełniały oczekiwań uczestników ale każde następne były coraz bardziej dopracowane i fantazyjne. „Spod noża” uczniów wychodziły kwiaty z rzodkiewki, łabędzie i kwiaty z jabłek, róże z marchewki i białej rzodkwi oraz literki z cukinii. Podsumowaniem spotkania było wspólne układanie kompozycji z wyrzeźbionych warzyw i owoców. Dzięki zaangażowaniu, pomysłowości i fantazji uczniów podczas zajęć powstały „małe arcydzieła”, które z dumą zaprezentowali na wystawie w trakcie Dni Otwartych Szkoły. Zdjęcia

        • Dzisiaj rozpoczynamy staż zawodowy w Anglii
          • Dzisiaj rozpoczynamy staż zawodowy w Anglii

          • Autorzy: B.Sobowska-Rekut, A.Kiwak


            Poniedziałek jest pierwszym dniem, w którym 16 osobowa grupa naszych uczniów rozpoczyna praktykę zawodową w angielskich firmach. Żywieniowcy, architekci i handlowcy dowiedzą się jak wygląda praca w innym kraju.
            Podróż minęła im dobrze. 16 maja wcześnie rano wylecieli z lotniska w Lublinie do Wielkiej Brytanii. Weekend spędzili zwiedzając Stafford. Zobaczyli m.in. zamek oraz kościół anglikański.

            Będziemy śledzić na bieżąco ich zawodowe poczynania. Życzymy im sukcesów i niezapomnianych wrażeń. Zdjęcia

        • Trwają Dni Otwarte Szkoły
          • Trwają Dni Otwarte Szkoły

          • Autorzy: I. Pogoda, B. Sobowska-Rekut


            W tym tygodniu gościmy w naszej szkole Gimnazjalistów. Do chwili obecnej odwiedziły nas Gimnazja z: Niwisk, Raniżowa, Woli Raniżowskiej, Dzikowca, Wilczej Woli, Cmolasu, Widełki, Kupna. Dla Gimnazjalistów przygotowaliśmy prezentacje zawodów oraz pokaz umiejętności uczniów. Zapraszamy pozostałe Gimnazja do zapoznania się z ofertą edukacyjną szkoły. Zdjęcia

    • Kontakty

      • Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej w Weryni
      • 17 227 14 41 lub 17 227 13 32 numery wewnętrzne: 101 sekretariat 103 dyrektor 105 zastępca dyrektora 107 pokój nauczycielski
      • Werynia 501 36-100 Kolbuszowa Poland
      • 814-14-04-726
      • Zbigniew Bogacz zbigniew.bogacz@zswerynia.pl
      • Beata Bryk beata.bryk@zswerynia.pl
      • Elżbieta Rozmus-Maciąg elzbieta.rozmus@zswerynia.pl
      • Nabywca: Powiat Kolbuszowski ul. 11-go Listopada 10 36-100 Kolbuszowa NIP 814-15-73-682 Odbiorca: Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni Werynia 501 36-100 Kolbuszowa
      • /ZSA-E501/zsae lub /ZSA-E501/domyslna
    • Logowanie