• AKTUALNOŚCI

      • We are the champions!

      • 14.02.2024
      • W styczniowe przedpołudnie spora grupa uczniów ZSA-E podjęła rywalizację w ramach Szkolnego Konkursu Języka Angielskiego. Ich zadanie polegało na wykazaniu się znajomością słownictwa, gramatyki oraz środków językowych. Młodzież poradziła sobie świetnie także z zadaniami sprawdzającymi umiejętność czytania ze zrozumieniem - niewątpliwe pomocne okazały się podejmowane przez uczniów działania w zakresie promocji czytelnictwa.

      • We are the champions!: Czytaj więcej
      • Dzień Piżamy

      • 07.02.2024
      • W ostatni dzień nauki przed zimowymi feriami w Zespole Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni z inicjatywy samorządu uczniowskiego młodzież uczestniczyła w Dniu Piżamy. Uczniowie swoim strojem wpasowali się w styczniowy, dosyć chłodny i pochmurny dzień. Taki ubór kojarzy się nam nie tylko z leniuchowaniem, biernym wypoczynkiem i beztroską ale skłania również do rozmów o zdrowiu oraz solidaryzuje z osobami chorymi.

      • Dzień Piżamy: Czytaj więcej
      • Niech żyje bal!

      • 26.01.2024
      • Codzienność każdego ucznia to 90% zakuwania, czytania, liczenia, omawiania i interpretowania. Są też przerwy, i nie powiem, wtedy można złapać trochę oddechu i pogadać z przyjaciółmi na tematy inne niż szkła. Ale zdarzają się też takie chwile jak ta z 20 stycznia 2024 r. kiedy to w Domu Weselnym Sara II odbył się tzw. półmetek uczniów klas trzecich. Jeśli powiem że było fajnie, to tak jakbym nic nie powiedziała, bo było magicznie, wesoło, zabawnie. Pokazaliśmy się od zupełnie innej strony. Elegancko ubrani, zrelaksowani, uśmiechnięci i beztroscy byliśmy tam by dobrze się bawić, śmiać i spędzać miło czas z przyjaciółmi. Pomogła w tym świetna muzyka i doskonałe jedzenie. Dziękujemy wszystkim, którzy pomogli nam zorganizować tę fantastyczną uroczystość, którą na długo zapamiętamy.

      • Niech żyje bal!: Czytaj więcej
      • W piekarni i hotelu

      • 25.01.2024
      • 23 stycznia żywieniowcy z klasy 2 wraz z nauczycielami udali się na pieszą wycieczkę. Pierwszym odwiedzonym miejscem była piekarnia WM-ka. Na wstępie dostaliśmy fartuszki i czepki, w których weszliśmy do działu produkcji. Pan, który nas oprowadzał omówił po kolei etapy produkcji wyrobów piekarniczych i cukierniczych firmy. Od zaczynu aż po wywóz gotowych produktów. Pokazał nam również znajdujące się w piekarni maszyny oraz ich właściwości. Mogliśmy zaobserwować także pracę pracowników na poszczególnych stanowiskach. Po zwiedzeniu piekarni udaliśmy się do trzygwiazdkowego, butikowego hotelu Dworek w Kolbuszowej. Powitała nas bardzo miła pani. Po krótkim wstępie przeszliśmy do zwiedzania hotelu od strony "gości". Oprowadzono nas po różnych pokojach i zdradzono nam parę sekretów hotelarskich. Następnie pani prowadząca omówiła działalność hotelu od strony gastronomicznej. Wycieczka była b

      • W piekarni i hotelu: Czytaj więcej
      • Słodkie i jadalne kwiaty

      • 11.01.2024
      • Uczniowie klasy III Szkoły Branżowej I Stopnia w zawodzie kucharz potrafią już wykonywać galaretki 3d 🍮 i wiedzą, że do zrobienia bardziej wymyślnych żelatynowych kwiatów 🌺 trzeba użyć specjalnych narzędzi, zaś do wykonania prostego kwiatka 🌸wystarczy zwykła strzykawka z igłą 💉. Jest z tym trochę zabawy, ale po wyjęciu z naczynia efekt jest gwarantowany 🥰! Tak jak w przyrodzie kwiaty przygotowane przez nas nie były idealne, ale każdy był wyjątkowy i słodki 🍭🍡.

      • Słodkie i jadalne kwiaty: Czytaj więcej
      • Wycieczka do oddziału NBP w Rzeszowie

      • 08.01.2024
      • W dniu 19.12.2023 r. uczniowie klas 1-3 technikum ZSA-E w Weryni kształcący się w zawodzie technik ekonomista oraz technik eksploatacji portów i terminali w ramach projektu „Ekonomia na co dzień” wzięli udział w jednodniowej wycieczce do Oddziału Okręgowego NBP w Rzeszowie. Przedsięwzięcie było realizowane w ramach edukacji ekonomicznej we współpracy z Narodowym Bankiem Polskim. Celem wycieczki było przedstawienie zadań i misji NBP oraz zapoznanie uczestników projektu z zabezpieczeniami banknotów. Pierwszym punktem spotkania było obejrzenie krótkiego filmu o zadaniach i funkcjach banku centralnego, a kolejnym – kurs rozpoznawania autentyczności polskich znaków pieniężnych. Na koniec uczestnicy mogli skorzystać z samoobsługowej maszyny do zamiany bilonu. Automat przelicza sam bilon i wyświetla na ekranie wyliczoną kwotę. Następnie drukuje pokwitowanie, z którym należy udać się do  kasy

      • Wycieczka do oddziału NBP w Rzeszowie: Czytaj więcej
    • Lista galerii

      brak danych
  • Deklaracja dostępności

        • Kontakty

          • Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej w Weryni
          • 17 227 14 41 lub
            17 227 13 32
            numery wewnętrzne:
            101 sekretariat
            103 dyrektor
            105 zastępca dyrektora
            107 pokój nauczycielski
          • Werynia 501
            36-100 Kolbuszowa


            Poland
          • 814-14-04-726
          • Zbigniew Bogacz
            zbigniew.bogacz@zswerynia.pl
          • Beata Bryk
            beata.bryk@zswerynia.pl
          • Elżbieta Rozmus-Maciąg
            elzbieta.rozmus@zswerynia.pl
          • Nabywca:
            Powiat Kolbuszowski
            ul. 11-go Listopada 10
            36-100 Kolbuszowa
            NIP 814-15-73-682

            Odbiorca:
            Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni
            Werynia 501
            36-100 Kolbuszowa
          • /ZSA-E501/zsae lub /ZSA-E501/domyslna
        • Logowanie