Strona główna

  • brak danych
  • Nagłówek

  • AKTUALNOŚCI

      • Witaj wiosno!

      • 23.03.2017
      • Autorzy: W.Matusik, I.Pogoda

        Młode listki, pąki kwiatów, śpiew ptaków to oznaki wiosny, na które po długiej zimie wyczekujemy z niecierpliwością. Jej pierwszy dzień celebrowany jest na całym świecie w specyficzny dla danego kraju sposób. W ZSA-E w Weryni zapachniało wiosną za sprawą licznych konkurencji zorganizowanych przez samorząd uczniowski dla uczniów oraz nauczycieli. Różnorodność pomysłów wprawiła uczestników w doskonały nastrój.

      • Witaj wiosno!: Czytaj więcej
      • Z wizytą w Hotelu Rzeszów

      • 22.03.2017
      • Autorzy: M.Serafin, A.Kiwak

        Szkoła zapewnia nie tylko wykształcenie ale również pozwala zobaczyć jak pracuje się w wybranym przez nas zawodzie. W piątek 03.03.2017 r. wraz z klasą Iż i IIeż oraz opiekunami Urszulą Kuną i Moniką Serafin, udaliśmy się na wycieczkę do Rzeszowa. Celem był Hotel Rzeszów, który mieści się w samym sercu miasta. Na początku w sali konferencyjnej, obejrzeliśmy film promujący hotel.

      • Z wizytą w Hotelu Rzeszów: Czytaj więcej
      • Konkurs wielkanocny

      • 21.03.2017
      • Autor: M.Banaś

        „Co kraj to obyczaj, czyli Święta Wielkanocne w różnych zakątkach świata”. Zapraszamy do udziału w szkolnym konkursie na najpiękniejszy Stroik Wielkanocny, który należy wykonać w stylu charakterystycznym dla danego regionu, np. Niemiec, Czech lub naszych rodzimych Kaszub. Pochwalcie się umiejętnością wyszukiwania informacji, kreatywnością, talentem, chęciami. Szczegóły konkursu oraz termin składania prac w regulaminie.

      • Konkurs wielkanocny: Czytaj więcej
      • Mistrzowie cukiernictwa

      • 23.03.2017
      • Autorz: A.Pyryt, B.Bryk, K.Wachowska

        Od 8 marca br. piętnaście osób z naszej szkoły – kształcących się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz rozpoczęło 40–godzinny kurs cukierniczy. Realizowany on jest w ramach projektu RPO „Powiat kolbuszowski stawia na kształcenie zawodowe”, a wszystkie zajęcia są zupełnie bezpłatne.

      • Mistrzowie cukiernictwa: Czytaj więcej
      • Z wizytą na Uniwersytecie Rzeszowskim

      • 22.03.2017
      • Autorzy:M.Głos, A.Kiwak

        W życiu każdego człowieka przychodzi moment, kiedy musi dokonać wyboru. I nie mam tutaj na myśli błahych wyborów typu - które buty kupić i w co się ubrać. Chodzi o decyzję, której skutki będziemy odczuwali przez całe późniejsze życie. Większość z nas zadaje sobie pytanie - co zrobić ze swoim życiem?

      • Z wizytą na Uniwersytecie Rzeszowskim: Czytaj więcej
      • Pomagamy dzieciom z Afryki

      • 20.03.2017
      • Autor: B.Bogdanowska-Olszówka

        Szkolne Koło Caritas przy ZSA-E w Weryni zaprasza wszystkich uczniów do udziału w zbiórce starych telefonów komórkowych. Poszukaj w domu nieużywanego telefonu → przynieś do szkoły → my przekażemy misjonarzom. Nie zwlekaj z decyzją!

      • Pomagamy dzieciom z Afryki: Czytaj więcej
      • Książka na weekend

      • 17.03.2017
      • Autor: B.Sobowska-Rekut

        Marszałek sejmu, Daria Seyda, budzi się w pokoju hotelowym, nie pamiętając, jak się w nim znalazła ani co się z nią działo przez ostatnich dziesięć godzin. Jest przekonana, że stała się ofiarą manipulacji, ale nie wie, kto ani dlaczego może za nią stać. Tymczasem Patryk Hauer, wschodząca gwiazda prawicy, podczas prac komisji śledczej odkrywa polityczny spisek sięgający najistotniejszych osób w kręgach władzy.

      • Książka na weekend: Czytaj więcej
      • Jak być fit na wiosnę

      • 04.07.2017
      • Autorzy: A.Tęcza, A.Kiwak

        Zdrowe potrawy wcale nie muszą być niesmaczne, nieatrakcyjne wizualnie czy też trudne do przygotowania. O tym mogli się przekonać uczestnicy III edycji Młodych Kreatorów Smaku, którzy 14 marca uczestniczyli w szkoleniu pt. Nowe trendy w dietetyce. Nasi uczniowie pod okiem prowadzących Anny Tęczy i Wioletty Majewskiej przygotowali kolorowe, smaczne i bardzo zdrowe dania, które dodatkowo okazały się dietetyczne. Przygotowane przez młodzież potrawy były przepyszne, wyglądały obłędnie, ale co najważniejsze każda z nich dostarczała organizmowi cennych składników odżywczych takich jak: białko, związki mineralne, witaminy, polifenole oraz innych substancji biologicznie czynnych, jak: błonnik pokarmowy, olejki eteryczne, gingerol, zinferon i itp.

      • Jak być fit na wiosnę: Czytaj więcej
      • Uczymy zawodu

      • 04.07.2017
      • Autorzy: A.Tęcza, A.Kiwak

        Marzec rozpoczął się dla żywieniowców pracowicie. Uczniowie trzeciej klasy w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, w tym trzech uczestników projektu "Praktyka zawodowa w Turyngii - szansa na dobrą pracę" w Erasmus+, ​ przeprowadzili warsztaty w PSP w Spiach w ramach projektu „Poznajemy zawody”. Młodzi instruktorzy przekazali dzieciom tajniki zawodu kucharza. Poznanie tego zawodu ułatwiły różne akcesoria kuchenne, które były demonstrowane dzieciom: wałki, tłuczki, szpryce, cedzaki, rózgi i inne.

      • Uczymy zawodu: Czytaj więcej
      • Dzień Przedsiębiorczości

      • 11.03.2017
      • Autorz: K.Ptaś, R.Rębisz, I.Pogoda

        Przed nami kolejna edycja „Dnia Przedsiębiorczości”, w której oczywiście weźmiemy udział! W tym roku jednodniową praktykę zaplanowano na 26 kwietnia. Ideą programu jest włączenie środowiska przedsiębiorców w edukację Nas - młodych ludzi oraz stworzenie nowatorskiej płaszczyzny przekazywania młodzieży wiedzy praktycznej, niezbędnej na rynku pracy. Tego dnia mamy okazję spędzić kilka godzin w wybranej przez siebie firmie, w której poszerzymy swoją wiedzę oraz poznamy od strony praktycznej wybrany zawód. Zamiast na zajęcia lekcyjne, udajemy się do wybranych przedsiębiorstw, zgodnie z kierunkiem naszego kształcenia.

      • Dzień Przedsiębiorczości: Czytaj więcej
      • Nietypowe szkolenie

      • 09.03.2017
      • Autorzy: M.Głos, A.Kiwak

        Początek tygodnia. Poniedziałek 6 marca 2017 r. Jeszcze rozleniwieni po weekendzie a tu taka niespodzianka. W naszej szkole początek tygodnia okazał się być zaskakująco obfitujący w wiedzę przyswajaną w nieco inny sposób niż dotychczas nam znany.

      • Nietypowe szkolenie: Czytaj więcej
      • Sukces architektów

      • 04.07.2017
      • Autor: M.Banaś

        W siódmej edycji Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Architekturze Krajobrazu wzięło udział dziewięciu architektów z klas II–IV. Jako jedyni na Podkarpaciu zakwalifikowaliśmy się do kolejnego etapu, który odbędzie się 6-7 kwietnia w Gdańsku. Uczniowie, którzy uzyskali najwyższą punktację z rozwiązywanych zadań, a tym samym zostali zaproszeni na finał konkursu to: Magdalena Karkut, Monika Dec, Joanna Karkut i Weronika Broniecka (uczestniczka projektu "Praktyka zawodowa w Turyngii - szansa na dobrą pracę" w Erasmus+).

      • Sukces architektów: Czytaj więcej
    • Lista galerii

    • brak danych
  • Deklaracja dostępności

        • Kontakty

          • Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej w Weryni
          • 17 227 14 41 lub
            17 227 13 32
            numery wewnętrzne:
            101 sekretariat
            103 dyrektor
            105 zastępca dyrektora
            107 pokój nauczycielski
          • Werynia 501
            36-100 Kolbuszowa


            Poland
          • 814-14-04-726
          • Zbigniew Bogacz
            zbigniew.bogacz@zswerynia.pl
          • Beata Bryk
            beata.bryk@zswerynia.pl
          • Elżbieta Rozmus-Maciąg
            elzbieta.rozmus@zswerynia.pl
          • Nabywca:
            Powiat Kolbuszowski
            ul. 11-go Listopada 10
            36-100 Kolbuszowa
            NIP 814-15-73-682

            Odbiorca:
            Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni
            Werynia 501
            36-100 Kolbuszowa
          • /ZSA-E501/zsae lub /ZSA-E501/domyslna
        • Logowanie