AKTUALNOŚCI
Ogłoszenie
- 14.09.2023
- Ogłoszenie : Czytaj więcej
Ogłoszenie o Konkursie Fotograficznym
- 13.09.2023
- Ogłoszenie o Konkursie Fotograficznym: Czytaj więcej
Ogłoszenie
- 08.09.2023
- Ogłoszenie: Czytaj więcej
Planeta w Twoich rękach
- 08.09.2023
- Planeta w Twoich rękach: Czytaj więcej
Inauguracja nowego roku szkolnego
- 07.09.2023
- 74
Rok szkolny 2023/2024 rozpoczął się w Zespole Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni uroczyście i radośnie. W tym roku Samorząd Uczniowski miał zaszczyt poprowadzić akademię i tym samym powitać uczniów klas pierwszych.
Dla nich ten dzień dzień jest początkiem przygody, podczas której zawrą wiele znajomości, zdobędą ogrom doświadczeń i nauczą się praktycznych oraz przydatnych w życiu dorosłym umiejętności.
- Inauguracja nowego roku szkolnego: Czytaj więcej
OGŁOSZENIE
- 05.09.2023
W Zespole Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni funkcjonuje stołówka szkolna, posiłek wydawany jest w czasie długiej przerwy po 4 lekcji (11:15). Koszt posiłku 8,00 zł, posiłek jednodaniowy (zupa +bułeczka lub drugie danie). Opłaty przyjmowane są w sekretariacie szkolnym. Uczniowie posiadający decyzje MOPS, GOPS, a także uczniowie wpłacający odbierają bloczki żywieniowe w sekretariacie szkolnym.
- OGŁOSZENIE: Czytaj więcej
Życzenia na nowy rok szkolny
- 01.09.2023
- Życzenia na nowy rok szkolny: Czytaj więcej
Rozpoczęcie roku szkolnego 2023/2024
- 01.09.2023
- Rozpoczęcie roku szkolnego 2023/2024: Czytaj więcej
Kiermasz podręczników
- 01.09.2023
- Kiermasz podręczników: Czytaj więcej
Plan lekcji
- 31.08.2023
Nowy plan lekcji obowiązujący od 04.09.2023 r. jest już dostępny na stronie.
- Plan lekcji: Czytaj więcej
Ogłoszenie
- 16.08.2023
- Ogłoszenie: Czytaj więcej
Informacja
- 11.08.2023
- Informacja: Czytaj więcej
Informacja
- 21.07.2023
- Informacja: Czytaj więcej
Książka z przepisami
- 11.07.2023
- 48
Realizacja projektu Food Redefined dobiegła końca. W czasie poznawania nowej definicji żywienia 24 uczniów w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz 6 nauczycieli wyjechało na tygodniowe warsztaty do szkół partnerskich we Francji, Chorwacji oraz Portugalii. Wizyta partnerska w naszej szkole odbyła się w październiku 2022 r. Podczas wizyty w Chorwacji nasi uczniowie ćwiczyli swoje umiejętności związane z kuchnią śródziemnomorską oraz wykorzystaniem naturalnych składników do przygotowania potraw. Wizyta w Portugalii wzbogaciła naszą wiedzę o kuchnię zero waste oraz wiedzę barmańską. Francuzi doszkalali nas jak przygotowywać potrawy w niskich temperaturach, aby nie traciły swych wartości oraz wykorzystania produktów organicznych. Wymienione mobilności, podczas których uczestniczyliśmy w wielu ciekawych warsztatach, szkoleniach i wycieczkach odbyły się dzięki projektowi Food Redefined o numerze
2020-1-PL01-KA229-081707_1 na zasadach Programu Erasmus+ sektor Edukacja szkolna - akcja KA229.Podsumowaniem działań parterów z Polski, Portugalii, Francji i Chorwacji jest książka z przepisami, wydana w języku angielskim w formie e-book. Zapraszamy do zapoznania się z efektami naszej pracy!
Autor: A. Tęcza
- Książka z przepisami: Czytaj więcej
Kurs grafiki komputerowej
- 11.07.2023
- 3
Dla ośmioosobowej grupy architektów biorącej udział w projekcie "Powiat Kolbuszowski stawia na kształcenie zawodowe" wakacje rozpoczęły się bardzo pracowicie. Uczniowie przez tydzień zdobywali wiedzę z zakresu wykorzystania oprogramowania służącego do tworzenia i edycji grafiki komputerowej. Wśród zagadnień, które zaprezentował młodzieży na kursie wykładowca Uniwersytetu Rzeszowskiego dr inż. Krystian Tuczyński - znalazły się m.in. podstawy obsługi Photoshopa, oprogramowania Adobe Ilustrator oraz Adobe Indesign.
- Kurs grafiki komputerowej: Czytaj więcej
Ogłoszenie
- 07.07.2023
Werynia, 16.06.2023 r.
Ogłoszenie dotyczące sprzedaży składników rzeczowych majątku ruchomego
Dyrektor Zespołu Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni działając na podstawie uchwały Zarządu Powiatu w Kolbuszowej nr 238/1302/2023 z dnia 24 maja 2023 roku zaprasza do pisemnego składania ofert na zakup składników rzeczowych majątku ruchomego.
Oferta sprzedaży dotyczy:
- Przyczepa D 47 A ; Autosan; rok produkcji 1978 - zarejestrowana, ubezpieczona, brak przeglądu technicznego. Cena wywoławcza: 10 000,00 zł brutto.
- Samochód używany PUNTO, rok produkcji 2004, kolor niebieski zarejestrowany, ubezpieczony, brak przeglądu, samochód przystosowany do prowadzenia nauki jazdy, pojemność - 1,2, LPG+benzyna. Cena wywoławcza : 3 000,00 zł brutto.
- Tokarka 1J61/8 nr fab 28018 uniwersalna. Cena wywoławcza: 9 000,00 zł brutto.
Pisemna oferta powinna zawierać:
- Imię i nazwisko (nazwa) oferenta oraz adres - numer telefon do kontaktu.
- Datę sporządzenia oferty. Oferowaną cenę zakupu składnika/składników rzeczowych majątku będących przedmiotem postępowania przetargowego - nie niższą od ceny wywoławczej.
Istnieje możliwość dokonania oględzin przedmiotu sprzedaży na terenie ZSA-E w Weryni.
Oferty prosimy składać w zamkniętych kopertach z dopiskiem “dotyczy sprzedaży składników rzeczowych majątku ruchomego” w sekretariacie szkoły do 21.07.2023 r. Kupujący zobowiązany będzie do zorganizowania we własnym zakresie i na własny koszt załadunku i transportu.
Wynik postępowania zostanie podany do publicznej wiadomości poprzez wywieszenie na tablicy informacyjnej oraz umieszczenie na stronie internetowej szkoły.
Komisja wybiera oferenta, który zaoferuje najwyższą cenę, a w razie ustalenia, że kilku oferentów zaoferowało taką samą cenę Komisja postanawia o kontynuowaniu postępowania w formie aukcji ustnej między tymi oferentami i wybiera oferenta, który zaoferował najwyższą cenę. Wysokość postąpienia – 100,00 zł.
Szczegółowe informacje są udzielane pod numerem telefonu 17 227 14 41 lub w sekretariacie szkoły.
- Ogłoszenie: Czytaj więcej
Zakończenie roku szkolnego
- 05.07.2023
- 164
- Zakończenie roku szkolnego: Czytaj więcej
Lista zakwalifikowanych do projektu Erasmus+
- 28.06.2023
- Lista zakwalifikowanych do projektu Erasmus+: Czytaj więcej
Wiosenne przetwory na odporność
- 28.06.2023
- 88
Realizując działania projektu pt. ‘MP Health Direct’, czyli ,,Kierunek na zdrowie fizyczne i psychiczne’’ uczniowie z klasy pierwszej i drugiej Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w trakcie zajęć praktycznych uczyli się wykonywać przetwory. Pojawiły się one w postaci kiszonych ogórków, syropów z ziół –np. mięty, z dzikich surowców pozyskanych z krzewów – np. z kwiatów czarnego bzu i dzikiej róży. Nie mogło zabraknąć także lemoniady różanej oraz naparu z liści czarnej porzeczki.
- Wiosenne przetwory na odporność: Czytaj więcej
Ogłoszenie
- 22.06.2023
- Ogłoszenie: Czytaj więcej
Lista galerii
brak danychDeklaracja dostępności