• Kwalifikacje zawodowe

      • Czym są kwalifikacje zawodowe?

        Mówiąc człowiek wykwalifikowany mamy na myśli osobę wykształconą, posiadajacą wiedzę i praktykę oraz uprawnienia do wykonywania określonego zawodu. Uczeń technikum lub szkoły branżowej, po zdanym egzaminie zawodowym, uzyskuje dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe.

        TECHNIKUM kształcące w zawodach:

        Technik inżynierii sanitarnej, kwalifikacje:

        BUD.09 Wykonywanie robót związanych z budową, montażem i eksploatacją sieci oraz instalacji sanitarnych
        BUD.22 Organizacja robót związanych z budową, montażem i eksploatacją sieci oraz instalacji sanitarnych                   

        Technik żywienia i usług gastronomicznych, kwalifikacje:

        HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań
        HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

        Technik architektury krajobrazu, kwalifikacje:

        OGR.03 Projektowanie, urządzanie i pielęgnacja roślinnych obiektów architektury krajobrazu
        OGR.04
        Projektowanie, budowanie oraz konserwacja obiektów małej architektury krajobrazu

         

        Technik ekonomista, kwalifikacje:

        EKA.04. Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej

        EKA.05. Prowadzenie spraw kadrowo-płacowych i gospodarki finansowej jednostek organizacyjnych
         

        Technik handlowiec, kwalifikacje:

        HAN.01 Prowadzenie sprzedaży
        HAN.02  Prowadzenie działań handlowych

         

        Technik agrobiznesu, kwalifikacje:

        ROL.04 Prowadzenie produkcji rolniczej.
        R0L.05 Organizacja i prowadzenie przedsiębiorstwa w agrobiznesie

         

        Technik usług kelnerskich, kwalifikacje:

        HGT.10 Wykonywanie usług kelnerskich
        HGT.11 Organizacja usług gastronomicznych

         

        Technik ochrony środowiska, kwalifikacje:

        CHM.05 Ocena stanu środowiska, planowanie i realizacja zadań w ochronie środowiska
         

        Technik technologii żywności, kwalifikacje:

        SPC.01 Produkcja wyrobów cukierniczych
        SPC.02 Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
        SPC.03 Produkcja wyrobów piekarskich
        SPC.04 Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych
        SPC.05 Obróbka ryb i produkcja przetworów rybnych
        SPC.07 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych

         

        3-letnia SZKOŁA BRANŻOWA I STOPNIA kształcąca w zawodach:         

         

        Monter sieci i instalacji sanitarnych, kwalifikacja:

        BUD.09 Wykonywanie robót związanych z budową, montażem i eksploatacją sieci oraz instalacji sanitarnych     

        Kucharz, kwalifikacja:

        HGT.02  Przygotowanie i wydawanie dań

        Cukiernik, kwalifikacja: 

        SPC.01  Produkcja wyrobów cukierniczych

    • Kontakty

      • Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej w Weryni
      • zswerynia@zswerynia.pl
      • boguslawa.sobowska-rekut@zswerynia.pl
      • 17 227 14 41 lub 17 227 13 32 numery wewnętrzne: 101 sekretariat 103 dyrektor 105 zastępca dyrektora 107 pokój nauczycielski
      • Werynia 501 36-100 Kolbuszowa
      • 814-14-04-726
      • Zbigniew Bogacz zbigniew.bogacz@zswerynia.pl
      • Beata Bryk beata.bryk@zswerynia.pl
      • Elżbieta Rozmus-Maciąg elzbieta.rozmus@zswerynia.pl
      • Nabywca: Powiat Kolbuszowski ul. 11-go Listopada 10 36-100 Kolbuszowa NIP 814-15-73-682 Odbiorca: Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni Werynia 501 36-100 Kolbuszowa
    • Logowanie